Drøbak Akvarium

Dykkersport og Drøbak Akvarium.

Drøbak Akvarium er Oslo-områdets største og eneste offentlige akvarium. Her er det lagt vekt på å vise det dyrelivet vi kan finne under vann i vårt område.

Akvariet har en viktig undervisningsfunksjon for barn i alle aldre fra hele østlandsområdet. Her kommer barnehager, skoleklasser og andre interesserte på besøk for å lære om livet i havet og om økologi.

Akvariet i Drøbak legger vekt på at alle kar og akvarium skal være i økologisk balanse slik at de holder seg rene og friske uten for mye innblanding utenfra. Nesten som en liten del av den virkelige undervannsverden. Det er kanskje dette som gjør akvariet så unikt.
Vi på Dykkersport har blitt bedt om å hjelpe akvariet med å hente inn nye dyr og planter når det behøves, og akkurat det vil vi gjerne involvere deg i.
Lørdagsdykket 11. desember blir starten på vårt samarbeid. Da starter vi dagen med en hurtig omvisning på akvariet og så blir det dykking i nærheten for å finne blant annet påfuglmark (det vet jeg de trenger) og annet liv til akvariet. Etterpå settes det vi har hentet/fanget i tilvenningskar der det får oppholde seg en tid før det settes ut i utstillingsakvariene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *